Zoeken

Oud-studenten aan het woord

Teus Catsburg

Teus Catsburg is wat je noemt het bedrijvige type. Tijdens zijn opleiding had hij er een baan in de horeca naast. Nu hij fulltime in de ICT werkt, runt hij in de avonduren ook een eigen bedrijfje. “Ik werk gewoon graag en mijn eigen bedrijf richt zich op particulieren, terwijl ik overdag voor zakelijke opdrachtgevers werk”. Teus trad na zijn opleiding in dienst bij Sabra-Systems in Terschuur om vervolgens over te stappen naar BooneIT in Barneveld. “Een tweemansbedrijf waar ik letterlijk alles doe, behalve de administratie”, lacht Teus. “Online werkplekken, voiptelefonie, lokaal systeembeheer en netwerkbeheer, dat zijn onze specialismen”. Oprichter Gerrit Boone is overigens zelf ook een oud-Hoornbeeck-student.

Over zijn opleiding aan het Hoornbeeck College is Teus Catsburg zeer tevreden. “Een goede keuze, een goede opleiding”, blikt hij erop terug. Bijzonder is wel dat hij twee niveau 4-opleidingen afrondde in vier jaar. “Dat zit zo”, vertelt Teus. “Tijdens de opleiding voor Applicatieontwikkelaar vonden een vriend en ik het tempo te laag. Een project waar tien weken voor stond maakten we soms in twee weken af. Toen hebben we bij het ministerie gevraagd of we de opleiding versneld mochten doorlopen en dat kon. De school heeft daar goed aan meegewerkt. Na drie jaar Applicatieontwikkeling heb ik in het vierde jaar ook de opleiding Systeembeheerder afgerond. Inderdaad, studeren in de hoogste versnelling, maar ik ben er wel heel ICTbreed door opgeleid”.

Inmiddels heeft Teus een gezinnetje en is er geen tijd meer voor vervolgstudies. “De ambitie is er wel, bijvoorbeeld om een hbo te volgen, maar de tijd ontbreekt gewoon. Je moet keuzes maken, nietwaar?”.

Teus Catsburg

Teus Catsburg

Functie: systeem-/ netwerkspecialist bij BooneIT te Barneveld

Werkveld aan het woord

IMG_7299_klein
Eleos - dagbesteding & arbeid
Overig

Luisteren naar de ander

Lees verder
IMG_7279_klein
Leertouwer
Overig

In de techniek kan je alle kanten op

Lees verder
402