Zoeken

Oud-studenten aan het woord

Huibert & Daniël Trainews

De oud-Hoornbeeck-studenten zijn het erover eens: zakelijk inzicht, dat hebben ze vooral gekregen tijdens hun studie. “Zeker met de Student Company. We ontdekten dat bedrijven geen stagiaires konden vinden, en dat stagiaires geen bedrijven konden vinden. Dus bedachten we een website en krant die ze bij elkaar bracht. Daardoor moet je ineens advertenties van bijna tweeduizend euro verkopen. We zaten met grote havenbedrijven aan tafel. Daar leer je van. Daarnaast was het een mooie gelegenheid om te ontdekken of we geschikt waren voor het ondernemerschap.”

Of het tweetal daarvoor geschikt is, is allang geen vraag meer. Hun stage community werd een succes. Het leverde hen de tweede plaats op als Student Company of the Year. Huibert en Daniël besloten samen verder te gaan, in eerste instantie naast hun studie. In een paar jaar tijd bouwden ze Trainews op. Het bedrijf is niet meer weg te denken uit het Zeeuwse uitgeversland. Relatiemagazines, weekkranten, periodieken en commerciële magazines worden in een prachtig pand in het hart van Yerseke bedacht en vormgegeven. Het aantal titels groeit nog steeds. Niet voor niks rekende ondernemersmagazine Sprout hen in 2014 tot de top 25 van veelbelovende jonge ondernemingen.

Een krant waar bakkers en slagers in adverteren blijft toegevoegde waarde houden, is de stellige overtuiging van het tweetal. “Het is aan ons om dat te laten zien aan onze klanten. We willen de beste zijn, niet de grootste. Maar het belangrijkste is dat we hart voor de zaak hebben. We geloven in wat we doen.”

Dani+½l van Iwaarden en compagnon

Huibert Goedegebure en Daniël van Iwaarden

Functie: eigenaren van uitgever Trainews te Yerseke

Werkveld aan het woord

IMG_7299_klein
Eleos - dagbesteding & arbeid
Overig

Luisteren naar de ander

Lees verder
IMG_7279_klein
Leertouwer
Overig

In de techniek kan je alle kanten op

Lees verder
402