Zoeken

Conferentie Wet Banenafspraak

Waarom deze conferentie?

Op grond van de Wet banenafspraak moeten er de komende jaren 125.000 extra banen worden gerealiseerd voor mensen met een arbeidsbeperking. Dit is een landelijke afspraak. De wet biedt daarom ook kansen voor jongeren met een beperking, die niet altijd in staat zijn om een diploma te halen. Het is wenselijk dat de instroom in de arbeidsmarkt goed verloopt, dat er voldoende banen beschikbaar zijn en dat er, waar nodig, ondersteuning geboden kan worden. Het Hoornbeeck College, de RMU, het Reformatorisch Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs, en de Samenwerking Christelijke Jeugdhulp willen de handen ineen slaan om de instroom in de arbeidsmarkt beter te laten verlopen.

Doel van deze informatieavond is vooral om de bedrijven en instellingen die behoren tot het netwerk van onze organisaties te informeren over uw en onze mogelijkheden voor plaatsing en begeleiding van deze jongeren en om alvast wat lijnen uit te zetten met betrekking tot de communicatie over vraag en aanbod van werkplekken voor jongeren met een beperking.

Allen van harte welkom bij het Hoornbeeck College Kampen op D.V. donderdag 31 mei 2018!

Programma

  • 15.30 uur Ontvangst met koffie/thee in de aula
  • 16.00 uur Woord van welkom door Henk Jan Bart, locatiemanager Hoornbeeck College Kampen
  • 16.15 uur Informatie over de Wet Banenafspraak: de consequenties voor werkgevers en de mogelijkheden voor juridische begeleiding tijdens het dienstverband (RMU)
  • 16.30 uur De mogelijkheden van trajectbegeleiding en jobcoaching, en informatie over de financiĆ«le mogelijkheden voor werkgevers (Talenta)
  • 16.45 uur Wie is Steur, wat doet Steur? (Steur)
  • 17.00 uur Hoe gaan scholen in de praktijk om met studenten die wegens beperkingen geen werk kunnen krijgen of geen diploma kunnen halen? Succesverhaal van een jongere en jongeren die zich presenteren als werkzoekende. (Hoornbeeck College, Pieter Zandt sg, EliĆ«zer-/Obadjaschool)
  • 17.30 uur Gelegenheid tot vragen stellen
  • 17.45 uur Sluiting en aansluitend wordt gezorgd voor een maaltijd

Na afloop is er gelegenheid voor ontmoeting.

Komt u naar de conferentie wet banenafspraak? Welkom!

JA, ik kom naar de conferentie op 31-05-2018

Vul onderstaand formulier in.

Lees meer >>

Werkveld aan het woord

Verloop Peter_klein
Siloah - Bethesda
Overig

Waardevol werk voor een bijzondere doelgroep

Lees verder
MKB-huisarts Heijns
Overig

Van student administratief tot MKB-huisarts

Lees verder
976