Hoornbeeck College
Locaties

Voor ons vak SESU (secretary support) is het de bedoeling dat wij een aantal uren per periode volmaken om iets te organiseren. Dit kun je zelf verzinnen, maar school heeft vaak ook projecten. Eén van die projecten is het Kinderhospice Binnenveld.

Het Kinderhospice Binnenveld in Barneveld is een plek waar kinderen komen die palliatieve zorg ontvangen. Deze kinderen zitten in de laatste fase van hun leven en zijn ernstig ziek. Om deze kinderen toch een geweldige zomervakantie te geven, zorgen wij voor een planning met allerlei leuke activiteiten!

Met deze BOL-opleiding ben je periodes op school, maar ook op stage. Op school word je voorbereid op je stage en krijg je verdiepende lessen, dat is alleen nog niet het echte werk. In de stageperiodes doe je secretariële taken voor de organisatie, daardoor krijg je een echt beeld van een Management Assistent. En dat heb je bij praktijkopdrachten zoals het Kinderhospice Binnenveld ook. Je doet het echte werk, je krijgt de verantwoordelijkheid, je neemt de leiding en om uiteindelijk jouw georganiseerde project terug te zien met een uitstekend resultaat. Dat is waar je als Management Assistent voor gaat!

Ik denk dat je leert van een praktijkopdracht, doordat de verantwoordelijkheid bij jezelf ligt, je neemt zelf de leiding en je kunt helemaal je eigen ideeën gebruiken! Het is handig om je leerdoelen hierbij te betrekken, maar dat niet alleen, het is ook belangrijk om jezelf een feedback te geven; wat worden mij volgende leerdoelen, wat wil ik nog bereiken? Vaak merk je met praktijkopdrachten wat je wel en niet aantrekt. Vind ik de juridische wereld leuker, trekt medisch me toch meer aan of toch liever het ondernemen? Op basis hiervan kun je ook weer opzoek naar een bij jou passende stage en/of je vervolgopleiding!

Marthe Fieret

Student Office- en managementsupport leerjaar 2