Zoeken

Studentenstop voor bepaalde opleidingen

Geplaatst: 02 juni 2016

Voor bepaalde opleidingen geldt sinds 1 mei een studentenstop. Wanneer je je nog aanmeldt voor één van deze opleidingen, word je op een wachtlijst geplaatst.

Speerpunten uit het MTO - banner

Voor bepaalde opleidingen zijn we genoodzaakt om een studentenstop in te stellen. Voor deze studies geldt dat een plekje niet meer vanzelfsprekend is. Sinds 1 mei is er een aantal opleidingen waar het maximale aantal inschrijvingen is bereikt. Wanneer je je nog aanmeldt voor deze opleidingen, word je op een wachtlijst gezet. Zodra er een plaats beschikbaar komt, laten we studenten toe in volgorde van aanmelding.

Voor welke opleidingen geldt dit?

Omdat het aantal inschrijvingen per opleiding en locatie wisselt, is het lastig om een overzicht te maken. Bij een stop voor de opleiding die jij wilt gaan volgen, krijg je na aanmelding bericht dat je op een wachtlijst staat. Wil je nu al weten of er nog plek is bij de opleiding die jij graag wilt gaan volgen? Stuur dan even een e-mailtje naar ons Centrale Bureau Studentzaken: cbshc@hoornbeeck.nl. Geef daar in aan bij welke opleiding, op welk niveau en op welke locatie jij wilt gaan studeren. Wij laten je dan zo snel mogelijk weten of er plek is.

Waarom een stop?

Voor het instellen van een studentenstop zijn een aantal redenen. Bij sommige opleidingen hebben we niet meer opleidingsplaatsen. Bij andere opleidingen heeft het te maken met het aantal beschikbare stageplekken. Vaak hangt dit samen met de kans op werk in de sector of regio. Tenslotte moeten we soms het aantal opleidingsplaatsen beperken om de grootte van de klassen op een verantwoord niveau te houden. Zo kunnen we onderwijs blijven bieden dat voldoet aan onze kwaliteitsstandaard.

Ik sta op een wachtlijst. Wat nu?

Als je eenmaal op een wachtlijst staat en er komt een plaats beschikbaar dan laten we studenten toe in volgorde van aanmelding en na het gebruikelijke intakegesprek. Natuurlijk kijken we ook wat de overige mogelijkheden zijn bij ons op school. Zo kan het zijn dan een andere locatie voor jou ook bereikbaar is of dat een andere opleiding ook goed bij je past!

Student aan het woord

Marjanne Kok 2_www
Marianne Kok
Student

Spannende overstap

Lees verder
Gertjan Horst_www
Gert Jan Horst
Student

Perfect totaalplaatje

Lees verder

Navigeer snel naar de gewenste studierichting

204